Medisch pedicure Bronckhorst

Marga

Wat is Medical taping?

Medical taping zorgt voor extra ondersteuning van een gewricht, spier of weefsel omdat de tape de opperhuid een stukje optilt van de pijnlijke onderlaag. Daardoor ontstaat ruimte waardoor de druk en de spierspanning op de pijnlijke plek snel afneemt. Dit zorgt voor de activatie van het lichaamseigen herstelproces. Daardoor zal de spier- en gewrichtsfunctie verbeteren. De pijn verdwijnt en het bewegen wordt makkelijker.Wat doet Medical taping?

De afvalstoffen zorgen voor een prikkeling van de pijnzenuwen, waardoor de mens pijn ervaart. De liftende werking van de tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfe afvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnzenuwen neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk.Wat kan ik voor jou betekenen?

Doormiddel van het toepassen van Medical taping kan een diepliggende pijnlijke likdoorn behandeld worden. Geeft een verstuikte enkel ondersteuning en zorgt dat de zwelling afneemt. Bij een doorgezakte voorvoet geeft Medical taping ondersteuning zodat je kunt ervaren hoe het is om te lopen zonder pijnlijke voeten. Medical taping geeft drukontlasting in de nagelwal bij een ingroeiende nagel of stootnagel en biedt ondersteuning en verlichting bij een pijnlijke achillespees, knie of kuit.


Zoals je kunt lezen kan Medical taping bij diverse aandoeningen toegepast worden. In de toekomst zal ik mijn kennis hierover gaan uitbreiden om nog meer in te kunnen zetten. Houd hiervoor de website of Facebook pagina in de gaten.
E-mailen
Bellen