Medisch pedicure Bronckhorst

MargaMooie nagels van binnenuit!

Een mooie, gelijkmatige roze kleur van het nagelbed en de stevigheid en flexibiliteit van de nagels zeggen veel over iemands gezondheid.
Een gezond voedingspatroon met de juiste essentiële bouwstoffen zorgt van binnenuit voor het verkrijgen én behouden van mooie, elastische en vooral sterke nagels.
Maar niet alleen de nagels zijn gebaat bij een goede verzorging van binnenuit. Ook de nagelriemen verdienen de nodige aandacht!
Zonder de juiste zorg kunnen de nagelriemen gekloofd, ruw en droog zijn. Dit kan leiden tot zeer pijnlijke wondjes die maar erg langzaam lijken te verdwijnen.
Door massages met een voedende olie kan een groot deel worden verzacht, maar alleen door een goede verzorging van binnenuit kan dit soort beschadigingen worden voorkomen.


Het dagelijks innemen van de juiste vitaminen is erg belangrijk voor zwakke, breekbare of broze nagels. Het is een krachtige oppepper van binnenuit!
Vooral Vitamine-B, vitamine-E en vitamine-A (in de vorm van bètacaroteen) zijn erg goed voor een optimale conditie van nagels, haren en huid.
Vitamine-B: is te vinden in volkorenproducten, granen, melk, eieren en verse groenten.
Vitamine-E: is te vinden in tarwekiemen, broccoli, noten, zaden en (room)boter.
Vitamine-A: bètacaroteen is een van de stofjes die verantwoordelijk is voor de prachtige kleuren in groenten, vruchten en bloemen. Denk maar eens aan: abrikozen, papaja’s, tomaten en wortelen.
Bètacaroteen kan in het lichaam worden omgezet in vitamine-A, daarom wordt het ook wel  ´provitamine-A´ genoemd. Bètacaroteen is ook een sterk antioxidant die de veroudering van de (huid)cellen tegengaat en die er op die manier voor zorgt dat de huid van de handen en de nagelriemen jeugdig en elastisch blijft en minder snel veroudert.


Maar liefst 70% van ons lichaam bestaat uit water! We hebben water nodig voor veel belangrijke processen in ons lichaam. De nagels en nagelriemen bevatten net als de huid zeer veel vocht. Wanneer iemand te weinig drinkt, heeft de conditie van de nagels en nagelriemen daar zichtbaar onder te lijden. De nagels worden droog en broos en ze breken, scheuren of splijten snel. De nagelriemen worden stug en hard en kunnen gemakkelijk inscheuren met pijnlijke wondjes en rode plekken als gevolg. Drink per dag ongeveer 1,5 tot 2 liter water of kruidenthee om de vocht reserves in het lichaam optimaal aan te vullen. Pas op met alcohol en frisdranken met veel suiker want die hebben juist een sterk uitdrogende werking op het lichaam!
Ook het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, het trotseren van extreme weersomstandigheden of tuinieren, zonder bescherming (handschoenen) is een regelrechte aanslag op je nagels en de huid van je handen. Beide drogen hier sterk van uit met alle gevolgen van dien, zoals het afbreken of splijten van de nagels en een voortijdige huidveroudering.
Bescherm je handen en nagels, tijdens het schoonmaken, in de tuin of buiten in de kou, met handschoenen en smeer ze regelmatig in met een verzorgende handcrème en nagelriemolie.

Medisch pedicure Bronckhorst

info@salonmarga.nl

https://MedischpedicureBronckhorst.boekingapp.nlE-mailen
Bellen